Daaa, o altă provocare m-a adus din nou la ”butoane”. Mistery box challenge, continuă, deși inițiatoarea acestei provocări, Cerasela Badr El-Din cu al ei blog Bunatati de prin lume adunate, s-a retras probabil și mult ca sigur din motive personale, bine întemeiate. E o mare realizare că această provocare încă mai este în viață.
Așa că revin cu regulamentul: “Cutia noastra virtuala va contine un numar de 7 pana la 10 ingrediente precum si un ingredient vedeta care va stralucii in preparatul vostru, ingrediente cu care voi va trebui sa faceti o reteta sau mai multe in functie de imaginatia voastra. … Preparatele nu trebuie sa contina alte ingrediente in afara de cele propuse de gazda, singurele acceptate fiind apa, orice tip de grasime vegetala sau animala, zahar, miere sau alti indulcitori, faina, amidon, sare, condimente (aici fiind incluse si condimentele lichide de exemplu: soia sos, worcestershire sos, teriaki sos etc. dar si toate tipurile de otet, mustar, ketchup, maioneza), verdeturi (patrunjel, marar, coriandru, cimbru, etc.) pastai de vanilie, arome pentru prajituri si alti aditivi alimentari (zahar vanilat si aromatizat, gelatina, conservanti, coloranti), agenti de crestere pentru aluaturi(bicarbonat de sodiu, bicarbonat de amoniu, praf de copt si drojdie).
Orice persoana care vrea sa participe trebuie sa faca o reteta cu ingredientele respective (le puteti folosi pe toate sau doar o parte din ele, singurul ingredient care trebuie sa apara obligatoriu in reteta este ingredientul vedeta), sa o posteze pe blogul personal cu link catre aceast post, ca sa promovam aceasta provocare si link catre blogul care a lansat provocarea lunii respective si care va gazduii parada cu retetele participante.
Daca nu aveti blog sunteti bineveniti, doar ca pe langa poza cu preparatul final va trebui sa trimiteti si reteta precum si numele dvs…”
Ei și draga noastră Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2016/10/cutia-misterelor-de-noiembrie.html, ne-a propus următorul ingredient vedetă:
DOVLEACUL,
cu ajutoare de nădejde în prepararea rețetei:
- carne (de orice animal doriti),
- nuci / migdale,
- ceapă /praz,
- orez,
- brocoli, ou,
- fructe uscate,
- quinoa,
- brânzeturi/lactate.
P.S. Monica, am venit cu prima rețetă, mult mai repede ca deobicei .d, așa că aștept minunatul coniac, care l-ai promis 😉
INGREDIENTE:
- Dovleac ras 500 g,
- Praz 1 bucată mică,
- Ciuperci cca. 300 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ghimbir proaspăt ras cca. 1 lingură,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Ulei de măsline 1 lingură,
- Ouă 2 bucăți,
- Făină albă de grâu 4 linguri,
- Cașcaval ras 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- Prazul curățat și tăiat rondele, se călește ușor cu ulei de măsline și puțină apă.
- Apoi se adaugă ciupercile, ardeiul kapia tocate mărunt, dovleacul ras, ghimbirul ras, lăsându-se la călit cca. 10 min. la foc mic, neacoperit.
- În compoziția călită se adaugă ouăle, făina și cașcavalul, se amestecă până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se asezonează de sare și piper, și se toarnă într-o formă termorezistentă ce se dă la copt în cuptorul preîncins, cca. 30 de minute la 200 g. după ce trece testul scobitorii, guguluful se scoate din cuptor, se răstoarnă pe un platou și se lasă la răcit.
- Guguluful se servește rece sau cald, simplu sau acompaniat de smântână.
- Spor și poftă bună!