- O plăcintă cu dovleac, ce a avut în sfârșit succes în familia noastră.
- Nah, acum după ce vor citi toate ingredientele, poate că o să am ceva parte de comentarii 😉 Dar vă asigur că s-a consumat integral 😉
- Daaa, aceeași provocare Mistery box challenge, m-a adus din nou la ”butoane”.
- Draga noastră Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2016/10/cutia-misterelor-de-noiembrie.html, ne-a propus următorul ingredient vedetă:
DOVLEACUL,
cu ajutoare de nădejde în prepararea rețetei:
- carne (de orice animal doriti),
- nuci / migdale,
- ceapă /praz,
- orez,
- brocoli, ou,
- fructe uscate,
- quinoa,
- brânzeturi/lactate.
P.S. Monica, în așteptarea minunatului coniac, care l-ai promis 😉 am mai adus o rețetă dovlecoasă 😉 E tareee bunăăă plăcinta asta cu dovleac și dovlecel!
INGREDIENTE:
- Foi de plăcintă 1 pachet,
- Dovleac ras pentru plăcintă cca. 300 g,
- Dovlecel ras cca. 200 g,
- Zahăr tos cca. 100 g,
- Zahăr vanilat 1 plic,
- Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară 1 plic,
- Coajă de la 1 lămâie,
- Fulgi de migdale cca. 50 g,
- Miez de nucă tocată grosier cca. 50 g,
- Ulei de palmier pentru uns foile.
MOD DE PREPARARE:
- Dovleacul și dovlecelul, ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună cu adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic.
- Între timp se ung câte trei foi de plăcintă cu ulei, se pune umplutură de dovleac și dovlecel, se rulează, se obțin 4 rulori, care se ung cu ulei și se așează într-o formă termorezistentă rotundă.
- Peste foile rulate se adaugă restul de umplutură de dovleac, se presară fulgi de migdale și miez de nucă.
- Plăcinta se acoperă cu o foaie sfărâmată peste care se presară zahăr brun și zahpr vanilinat aromat cu scorțioșoară, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade.
- Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau rece, în funcție de preferința fiecăruia.
- Spor și poftă bună.
(Visited 111 times, 1 visits today)