Pana Cristina Iuliana- Retete

Plăcintă cu dovleac, dovlecel, migdale și nucă

  • O plăcintă cu dovleac, ce a avut în sfârșit succes în familia noastră.
  • Nah, acum după ce vor citi toate ingredientele, poate că o să am ceva parte de comentarii 😉 Dar vă asigur că s-a consumat integral 😉
  • Daaa, aceeași provocare Mistery box challenge, m-a adus din nou la ”butoane”.
  • Draga noastră Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2016/10/cutia-misterelor-de-noiembrie.html, ne-a propus următorul ingredient vedetă:

DOVLEACUL,

cu ajutoare de nădejde în prepararea rețetei:

  • carne (de orice animal doriti),
  • nuci / migdale,
  • ceapă /praz,
  • orez,
  • brocoli, ou,
  • fructe uscate,
  • quinoa,
  • brânzeturi/lactate.

P.S. Monica, în așteptarea minunatului coniac, care l-ai promis 😉 am mai adus o rețetă dovlecoasă 😉 E tareee bunăăă plăcinta asta cu dovleac și dovlecel!

INGREDIENTE:

  • Foi de plăcintă 1 pachet,
  • Dovleac ras pentru plăcintă cca. 300 g,
  • Dovlecel ras cca. 200 g,
  • Zahăr tos cca. 100 g,
  • Zahăr vanilat 1 plic,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară 1 plic,
  • Coajă de la 1 lămâie,
  • Fulgi de migdale cca. 50 g,
  • Miez de nucă tocată grosier cca. 50 g,
  • Ulei de palmier pentru uns foile.

MOD DE PREPARARE:

  • Dovleacul  și dovlecelul,  ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună cu adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mic.
  • Între timp  se ung câte trei foi de plăcintă cu ulei, se pune umplutură de dovleac și dovlecel, se rulează, se obțin 4 rulori, care se ung cu ulei și se așează într-o formă termorezistentă rotundă.
  • Peste foile rulate se adaugă restul de umplutură de dovleac, se presară fulgi de migdale și miez de nucă.
  • Plăcinta se acoperă cu o foaie sfărâmată peste care se presară zahăr brun și zahpr vanilinat aromat cu scorțioșoară, apoi se pune la copt în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la 200 grade.
  • Plăcinta coaptă se pudrează cu zahăr praf și se servește caldă sau rece, în funcție de preferința fiecăruia.
  • Spor și poftă bună.
(Visited 111 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.