- Tare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai.
INGREDIENTE:
- albuș de ou 10 bucăți,
- sare iodată 1 praf,
- oțet 1 linguriță,
- zahăr tos 10 linguri cu vârf,
- făină albă de grâu 10 linguri cu vârf,
- praf de copt cu șofran Dr Oetker 1plic,
- zahăr vanilinat Dr Oetker 1 plic,
- stafide cca. 100 g,
- lămâie confiată 50 g,
- pudră de cacao Dr Oetker 50 g.
MOD DE PREPARARE:
- Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit de Thor 😀 robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor. După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina. Pudra de cacao se presară peste aluatul obținut și se amestecă circular, foarte, foarte fin, ca să aibe aspectul. Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțină grăsime, apoi se preasară stafidele și lămâia confiată, apăsându-se ușor, cât să fie incorporate în compozițe.
Gugulful se pune la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit, pudrăndu-se din belșug cu zahăr pudră vanilinat.
Spor și poftă bună!
(Visited 102 times, 1 visits today)