- O rețetă simplă din caietul de prăjituri al mamei-soacre, cu ingrediente ce sigur se găsesc în cămara voastră. Bune, fragede și de post;)
INGREDIENTE:
- Bors de putină 1 cană, ( dacă nu aveți borș la îndemână, se poate înlocui cu apă și 2 linguri de oțet într-o cană).
- Drojdie uscată 1 plic,
- Sare iodată 2 g,
- Ulei 2 căni,
- Făină cât cuprinde, cca. 500 g.
Pentru umplutură:
- Dulceață/ nuci/rahat
MOD DE PREPARARE:
- Într-un vas înalt se pun borșul, uleiul, sarea, și drojdia. Se adaugă ușor, ușor făina 😉 și se amestecă, până ce se va obține un aluat omogen, elastic și ușor de modelat.
- După ce se obține un aluat ideal, modelabil, se porționează în cca.6 bucăți. Acestea se întind, pe un blat înfăinat, se porționează. La baza triunghirilor se adaugă, dulceață, rahat sau nucă 😉 apoi se rulează și se așează pe o tavă tapetată cu foaie de pergament.
- Se dau la copt cca.15 minute la 180 grade. După ce s-au rumenit, se trec fierbinți, prin zahăr pudră 😉
Spor și poftă bună!
(Visited 71 times, 1 visits today)