INGREDIENTE:
- pui grill 1 bucată,
- ciuperci champignon cca. 300 g,
- ardei kapia 1 bucată,
- foi de dafin 2-3 bucăți,
- boabe de piper ½ linguriță,
- roșii întregi conservate de la @SunFood 1 cutie,
- usturoi 6-7 căței,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
- Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin sărată. Se lasă la fiert cca. 30 de minute, la foc mediu, neacoperit, spumându-se la nevoie. Sper finalul fierberii se adaugă foile de dafin și boabele de piper. După ce s-a fiert carnea, se scoate din vas, se porționează, apoi se așează într-o tavă termorezistentă, asezonându-se cu sare și piper proaspăt măcinat.
- Ciupercile spălate și curățate, se așează întregi printre bucățile de pui, apoi se acoperă cu roșiile din conservă, (inițial am vrut cuburi, dar am avut numai întregi, ce apoi le-am mărunțit!), ardeii kapia feliați și usturoiul curățat, de asemenea feliat completându-se cu apa în care a fiert puiul, atât cât să acopere friptura.
- Tava acoperită se pune la cuptor, în cuptorul preîncins cca. 35 de minute la foc mediu. În ultimele 5 minute, friptura se lasă neacoperită pentru a se rumeni frumos. Spor și poftă bună!
- Cum spune Cristina Pana, tiza mea: ”Reteta de fata este conforma cu dieta Montignac – faza I si dieta Dukan – zile PL.” Acum nu știu dacă, adaosul de ardei kapia și ciuperci, modifică dieta 😀 Cert este, că e tare fragedă friptura.
(Visited 77 times, 1 visits today)
Category: