- Azi am întrebat Zmeiișorii ce prăjitură să le mai fac, mi-au spus, prăjitură aia cu cacao, dulceața și ou bătut deasupra. :)))
- Zis și făcut!
- Am revizuit-o, adăugând alune măcinate 😉 Tot aveam de preparat ceva dulce ptr provocarea http://retete.panacris.ro/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box-challenge/
INGREDIENTE:
- ouă 6 bucăți,
- unt 300 g,
- zahăr tos 9 linguri cu vârf (plus încă 6 linguri ptr glazură),
- praf de copt 1 plic,
- zahăr vanilinat 2 plicuri,
- lapte 150 ml,
- coajă și zeamă de la 1 lămâie,
- pudră de cacao 5 linguri,
- făină albă de grâu 9 linguri cu vârf,
- pastă de măceșe 1 borcan,
- alune de pădure măcinate cca. 3 linguri,
- ciocolată rasă.
MOD DE PREPARARE:
- Gălbenușurile se freacă energic cu zahărul tos, zahărul vanilinat, untul topit, cacaoa și laptele.
- Se adaugă apoi făină cernute cu praful de copt, zeamă și coajă de lămâie, amestecându-se ușor, până se încorporează toate ingredientele.
- Alautul obținut se toarnă într-o tavă tapetata cu foaie de pergament, punându-se la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 de minute la foc mediu.
- După ce prăjitura a trecut testul scobitorii, se scoate din cuptor, se unge cu pastă de măceșe și se presară alunele măcinate.
- Albușurile rămase se bat cu 9 linguri cu zahăr și un plic de zahăr vanilinat pe baie de aburi.
- După ce s-a obținut spumă, se toarnă peste prăjitură.
- Se presară cu ciocolată și se servește a două zi!
(Visited 172 times, 1 visits today)
Excelenta! Azi am gustat o! A fost putina cam putina :))!
O prajitura rapida si foarte gustoasa. In loc de pasta de macese eu am folosit dulceata de visine. Gustul de dulce-acrisor…ca-n copilarie.
Foarte apreciata la birou de colegi. S-a mancat toata, nu a mai ramas nimic 😀
Cred si eu! E super delicioasa! Multumesc pentru incredere Roxana! 😉 Da in general se folosesc dulceturi dulci-acrisoare ( caise, visine, peltea de gutui, prune) !
Daca am avut succes cu ea de prima data, am facut-o si a 2a oara. Desi de data asta bezeaua nu a iesit din pricina faptului ca am pus-o la baia de aburi si am lasat albusurile asa pentru ca m-am dus dupa tel :D….dar…a avut aspect crocant si a fost super super buna.