Tare dragă îmi este provocarea Weekend cu spor. 😉 ”De ce „Weekend cu spor” ? Pentru ca eu, ca si alte gospodine, cred, simtim ca sambata si duminica, in cele doua zile libere, avem un spor mai mare la gatit, la scris pe blog, la stat prin bucatarie si incercat tot felul de bunatati si retete noi….” Așa începe Ștefania Anastasiu, provocarea http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html 😉
Luna aceasta gazdă este MonicaHoroiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/ și ne-a propus următoarele categorii de rețete:
– retetele cu fructe,
– retete cu peste
– ciorbe/supe.
După atâtea preparate din carne, am ales să aduc ceva prospețime în CasaZmeilor 😉 Tare mult mi-a plăcut sălățica asta 😉
INGREDIENTE:
- Mix de salată cca. 200 g,
- Avocado 1 bucată,
- Lămâie 1 bucată,
- Ouă de prepeliță 5 bucăți,
- Icre roșii 3-4 linguri, (uovo di lompo)
- Sare de mare,
- Ulei de măsline,
- Piper proaspăt măcinat.
MOD DE PREPARARE:
- Ouăle de prepeliță se pun la fiert în apă rece sărată, după ce clocotește apa se lasă cca. 5 minute la fiert, apoi se scurg de apa fierbinte și se lasă în apă rece cca. 5 minute.
- Se docojesc clasic, sau scuturate în borcan 😉 Nu-i rea idea!!!! Se pun ouăle într-un borcan, se căpăcește, apoi se scutură borcanul, precum paharul de cocktail 😉 Chiar s-a întâmplat minunea, cât eram eu TomaNecredinciosul :D, ouăle s-au separat de coajă, repejor ,)
- Salata mixtă se pune într-un bol, numai e nevoie să o spălăm, deoarece e gata curățată din pungă;)
- Avocado-ul se taie transversal, apoi se rotește pentru a se desprinde de sâmbure, se taie bucățele în coajă, apoi se adaugă peste salată.
- Salata se asezonează de sare, piper, ulei și zeamă de lămâie, amestecându-se ușor pentru a se îngloba toate ingredientele.
- Se adaugă ouăle de prepeliță înjumătățite și câte o semilinguriță de icre roșii (uovo di lompo cum scria pe borcanel) peste fiecare jumătate de ou 😉
- Minunată și tare gustoasă;) Rețeta pare elaborioasă, dar la bază e tare simplăăă și rapidă 😉