Un desert rapid, răcoros și fără foc;)
Mulțumesc, Monica Horoiu, http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/, gazda lunii ianuarie în frumoasa provocare Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasiu, sau mai http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html ;).
http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2010/08/tort-cu-fructe.html
INGREDIENTE:
- Pișcoturi 30 de bucăți,
- Compot de fructe mixte 1 conservă mare cca. 800 g,
- Cremă rapidă de vanilie pentru prăjituri 1 plic,
- Kiwi 6 bucați,
- Gelatină albă, Tort Gelle de la Dr Oetker, 1 plic.
MOD DE PREPARARE:
- Crema se prepară conform indicațiilor de pe plic.
- O formă de cozonac se tapetează cu folie alimentară.
- Pișcoturile se trec rapid prin zeama compotului și se așează în forma tapetată, apoi se adaugă un strat de cremă, fructe din compot, un nou rând de pișcoturi asezonate, alt rând de fructe, iar ulitul rând va fi de pișcoturi aromate.
- Se preasară fructele rămase și se completează, în cazul meu cu felii de kiwi 😉
- Gelatina se dizolvă, conform indicațiilor de pe plic, atenție, am folosit lichidul rămas din compot, plus 2 linguri de apă și 4 linguri de zahăr.
- Se toarnă gelatina răcorită peste fructe și se lasă la rece cca. 2 ore, mai indicat să stea la rece peste noapte.
- Se pot folosi orice fel de fructe.
- Un tort rapid, aromat și răcoros.
- Spor și poftă bună!
(Visited 397 times, 1 visits today)