Provocarea http://retete.panacris.ro/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box-challenge/ cu ingredientul vedetă Alunele, continuă 😉 Vin la final de provocare cu o rețetă, în care am cam cuprins, aproape toatele cele zece ingrediente, inclusiv pe cel vedetă 😉
INGREDIENTE:
- Aluat de foietaj 1 pachet,
- Cotlet de porc cca. 400 g,
- Pentru baiț:
- Ulei de măsline,
- Sos de soia,
- Bacon cubulețe cca. 12 g,
- Pentru umplutură:
- Brânză cu mucegai nobil cca. 150 g,
- Dulceață de rubarbă a la Panacris cca. 100 g, sau orice altă dulceață acrișoară ( coacăze roșii, corcodușe…)
- Alune decojite cca. 100 g,
- Ou 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Cotletul pus la fezandat, de cu seară în baiț de soia și ulei de măsline, se taie bucățele, apoi se prăjește ușor împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute, la foc mic până se rumenesc.
- Se scot din tigaie și se lasă la cald, în sosul rămas se adaugă cca. 100 g de alune, ce se lasă la prăjit cca. 5 minute până ce se rumenesc un pic.
- Din aluatul de foietaj, se decupează cca. 6 discuri mari și 6 discuri mici, pentru capac.
- Tava specială pentru brioșe, se unge cu ulei, se adaugă discurile mari, se pune câte o lingură din amestecul de carne, apoi bucățele de brânză, alune prăjite, câte o linguriță de dulceață din rubarbă și se acoperă cu discurile pentru capac.
- Se ung cu ou și se presară alune mărunțite
- .
- Brioșele aperitiv se pun la copt în cuptorul preîncins, cca. 25 de minute la cca. 200 grade.
- Spor și poftă bună!
(Visited 94 times, 1 visits today)