A doua reţetă pentru provocarea „Weekend cu spor”, iniţiată de Stefania. Luna februarie 2017 a găzduit-o Margareta Cismasiu, cu al sau blog https://margaretacismasiu.blogspot.ro/
Ne-a provocat să preparăm rețete minunate din următoarele categorii: PRAJITURI, SUPE/CIORBE SI APERITIVE.
A doua rețetă mi-a adus aminte de copilărie 😉 mreu când mă durea burta, mama pregătea această supă de chimen 😉 Și chiar funcționa 😉 după ce o sorbeam :D, ”îmi lua durerea cum mâna”, cum se zice 😉 Așa că am urmat pașii și sfaturile Margaretei 😉
”Chimenul este folosit in bucatarie pentru a aroma produsele de patiserie,branzeturile,iaurturile sau la muraturi.Datorita beneficiilor sale este intrebuintat ca infuzie sau decoct in diferite afectiuni: insomnii,afectiuni digestive,astm,bronsita,raceli,probleme respiratorii.
Cunoscand aceste lucruri,o supa de chimen e binevenita mai ales acuma,dupa sarbatori,cand au predominat mancarurile grele si dulciurile.” așa ne recomanda Margareta 😉
INGREDIENTE:
- Morcovi 3 bucăți,
- Păstârnac ½ bucată,
- Țelină cca. 50 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Pătrunjel verde ½ legătură,
- Semințe de chimen 1 lingură,
- Ulei de nucă 1 lingură, (se poate folosi și ulei de floarea soarelui/rapiță)
- Sare de mare.
MOD DE PREPARARE:
- Zarzavaturile se curăță apoi se pun la fiert în apă rece, asezonată cu sare, cca. 20 min. la foc mediu semiacoperit. După ce s-au fiert zarzavaturile, se strecoară zeama în alt vas.
- Într-o tigaie se pune la încins uleiul de nucă cu semințele de chimen și se lasă la călit cca. 3 min., apoi se adaugă peste zeama de legume, cu atenție, se poate ca zeama să se umfle de la uleiul încins 😉 . Supa se mai lasă la fiert la foc mic cca. 5 minute, până ce clocotește de câteva ori.
- Supa se servește fierbinte cu crutoane.
- Spor și poftă bună!