Pana Cristina Iuliana- Retete

GUGULUF CIOCOLATOS

Avatar photo
Recipe by
Am pornit de la o negresă dintr-o cărticică de la Rama și am pus-o la copt în formă de guguluf, iar când i-am făcut proba cu scobitoarea, arăta ca și vulcanii de ciocolată, doar că în varianta maareee. Azi am finalizat prăjitura ciocolatoasă. M-am uimit pe mine:D 😉 Se vede că am avut mai mult timp la bibilit:D 😉
 
INGREDIENTE:
 
Unt sau Margarină Rama 250 g,
Ciocolată neagră menaj 300 g,
Cacao 4 lingurițe,
Zahăr pudră 400 g,
Zahăr vanilinat asezonat cu rom,
Ouă 6 bucăți,
Făină albă de grâu 200 g,
Sare iodată un vârf de cuțit.
Pentru glazură:
Ciocolată albă 100 g,
Frișcă lichidă 2-3 linguri,
Pentru ornat:
4-5 căpșuni
 
MOD DE PREPARARE:
Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe BainMarie, împreună cu ciocolata, bucățele, apoi se lasă la răcorit. 
Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se amestecă energic, cu ajutorul mixerului.
 După ce s-a omogenizat amestecul se adaugă ouăle și făina rând pe rând, pâne ce se înglobează toate ingredientele. 

Aluatul obținut se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 24 cm, eu am folosit forma de guguluf și se dă la copt în cuptorul preîncins la 180 grade cca. 45 de minute. După timpul de coacere, dacă faceți proba cu scobitoarea o să vă cam speriați, așa am fost eu cel puțin, că nu e coaptă prăjitura, pentru liniștea voastră, mai lăsați-o la copt cca. 15 minute, apoi opriți focul, nu mai faceți testul, că veți mai avea tendința de a o lăsa la copt încă 15 minute și tot așa:D .O  lăsați să se răcească în formă, în cuptor cu ușa întredeschisă preferabil până a doua zi, dacă ați preparat-o seara ca și mine:D 😉 Pentru glazura se topește cicolata împreună cu smântâna pentru frișcă, în vasil special, sau pe baie de aburi. 

 
Când s-a răcit complet prăjitura se răstoarnă pe un platou și se ornează cu glazură de ciocolată albă sau neagră după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună!
 
(Visited 233 times, 1 visits today)

3 Reviews

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.