O mâncărică ce trebuie preparată chiar înainte de momentul servirii;) Super faină;)
INGREDIENTE:
- file de piept de pui cca. 600 g,
- condimente wook (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară),
- ulei de măsline,
- orez la pungă ( am ales Thai, de la Scotti) 2 bucăți, cca 250 g,
- legume chinezești congelate cca. 600 g,
- sos de soia,
- sos Wortchester.
MOD DE PREPARARE:
- Pieptul de pui se condimentează cu amestecul de wook și se pune la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit!
- Se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu puțin sare, când clocotește se adaugă pungile de orez și se lasă la fiert cca. 15 minute până ce se umflă.
- Legumele congelate se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, la foc iute cca. 10 minute.
- Apoi se adaugă 2 polonice din apa de la orez, 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit.
- Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
- Spor și poftă bună!
- P.S: După gustul fiecăruia legumele se pot asezona cu chili sau pastă de ardei iute;)
- Atenție pasta Eros Pista, de la Univer, e iute și tare sărată!
(Visited 40 times, 1 visits today)