- O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă.
- Mereu rămân câteva oușoare colorate, după sărbătorile pascale.
- Așa că și de data asta le-am transformat într-o salată savuroasă.
INGREDIENTE:
- cartofi roșii de Covasna 4-5 bucăți,
- ceapă verde 2-3 fire,
- măsline negre 1 conservă,
- castraveți acri 4-5 bucăți,
- ouă fierte cca 4 bucăți,
- capere 1 borcanel,
- ridichi 2-3 bucăți mărișoare,
- ulei de măsline 4-5 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,,
- oțet de mere cca 2-3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Cartofii se fierb în coajă, în apă sărată cca. 20 de minute, la foc mediu, neacoperit. Apoi se scurg, se trec sub jet de apă rece.
- Ouăle se fierb în coajă cca. 7 minute, ca să fie ferme la tăiere.
- Cartofii și ouăle, trecute sub jet de apă rece, se curăță de coajă și se taie rondele.
- În amestecul de cartofi și ouă, se adaugă, ceapa tăiată rondele, măslinele, caperele, ridichiile feliate și castraveții tăiați bucățele.
- Se asezonează totul de sare, piper și puțin oțet, după gustul fiecăruia, se amestecă ușor până ce se încorporează toate ingredientele.
- Salata se servește după ce a fost ușor răcită la frigider!!!!
- Spor și poftă bună!
(Visited 21 times, 1 visits today)
Category: