- Provocarea Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasia, cu al său minunat blog, http://www.stefyharnicutza.ro/ continuă și în această lună.
- Draga noastră Sidonia Tonceanu, ne-a propus, preponderent, meniuri din carne de miel.
- De această dată am plecat de aici http://sidyskitchen.blogspot.ro/2017/01/salata-waldorf.html și am preparat o salată minunată, cu ingrediente bine stabilite de ani de zile, doar că eu m-am jucat un picuț. O combinație reușită!
- Spor și poftă bună
INGREDIENTE:
- Țelină 1 bucată medie,
- Mere ionatan 2 bucăți,
- Frunze de rucola / salată verde,
- Miez de nucă,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Ulei de măsline,
- Zeamă de la o lămâie,
- Boabe de struguri / roșii cherry ,
- Iaurt 100 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Țelina și merele se curăță, se taie cubulețe, se stropesc cu zeama de lămâie, ca să nu se oxideze.
- Iaurtul se asezonează de sare, piper și puțin ulei de măsline.
- Salata se montează chiar înainte de servire. Se pune un strat de rucola sau salată verde, într-un vas/bol încăpător.
- Cuburile de țelină, mere și miezul de nucă mărunțit se amestecă cu dresingul din iaurt. Aici, ar fi trebuit să pun și boabele de struguri, dar din păcate am uitat de ele și am folosit roșii cherry 😉
- Amestecul de mai sus se așează peste frunzele de salată, se ornează cu miez de nucă mărunțit și boabe de struguri/ roșii cherry.
- O salată simplă și la îndemâna oricărei gospodine, chiar și începătoare.
- Spor și poftă bună! :-*
(Visited 120 times, 1 visits today)
Category: