„Nu am mai mancat de foarte mult timp. Sunt o mancare de post grozava !!!” așa ne prezintă Elena, preparatul acesta pe cât de simplu pe atât de gustos și sățios. Tocmai din acest motiv, l-am preparat și eu pentru provocarea Weekend cu spor, această lună susținută de Elena, http://leniass.blogspot.ro/. Draga de ea ne-a propus, rețete minunate, chiar ușor de preparat:
- MANCARURI CU CARNE – http://leniass.blogspot.ro/p/mancaruri-cu-carne.html
2. PASTE, PIZZA, SOSURI – http://leniass.blogspot.ro/p/paste-orez.html
3. DULCIURI – http://leniass.blogspot.ro/p/dulciuri.html
Bineînțeles că mi-am făcut o mare listă, darrr, weekend-urile au fost tare agglomerate;) Așa pe ultima sută de metri, am adus și eu o primă rețetă. Mulțumesc Elena, am schimbat un pic rețeta, m-am adaptat cu ce aveam prin frigider 😉
INGREDIENTE:
- paste cu ou cca. 400 g,
- varză nouă 1 bucată,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- ulei de floarea soarelui.
MOD DE PREPARARE :
- Varza se curăță de frunzele veștejite și se taie fideluță cu rindeaua sau robotul de bucătărie! Atenție, nu se freacă varza cu sare, înainte de a se căli, doarece se înmoaie și nu va mai fi crocantă!!!
- Într-un ceaun sau un vas cu fundul gros se pune uleiul la încins, se adaugă varza tăiată fideluță și se lasă la călit la foc mic, până se aurește, atenție se amestecă mereu că să nu se ardă.
- Se amestecă ușor, se asezonează de sare și piper.
- Între timp se fierb pastele (prefer tagliatelle sau tăiței pătrați, preparați acasă!) în apa cu puțină sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.
- După ce au fiert se strecoară, se trec pe sub un jet de apă rece și se lasă la cald, acoperite.
- Se amestecă pastele cu varza călită, ușor cu o furculiță ca acesta să se înglobeze printre paste.
- Se servește caldă sau chiar rece.
- Spor și poftă bună!
(Visited 111 times, 1 visits today)
Category:
Grozav de bine arata pastele tale cu varza calita! De post sau nu – sunt grozave (parerea mea 🙂 ) Iti multumesc pentru participare!
Să ști că daaaa! Sunt preferatele mele! :-*