Pana Cristina Iuliana- Retete

Năut crocant

Avatar photo
Recipe by
cca. 120 min
Prep: cca. 20 min | Cook: cca. 100 min | Servings: cca. 12 porții
  • În proiectul “Gătesc cu prietenii” ce se desfășoară live pe facebook, alături de Cristina Toth, sau mai bine zis, divainbucatarie.ro am pregatit mai multe retete, rapide și sănătoase cu ingredientul principal năutul.  https://divainbucatarie.ro/2018/03/27/patru-aperitive-de-post-cu-naut/
  • Multumesc mult pentru invitatie. În sfârșit am reușit să aduc și aici una dintre rețetele preparate împreună cu gazda, și anume năut crocant, un snack sănătos.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Năut 500 g,
  • Sare de mare,
  • Ulei de susan 1 lingură,
  • Ulei de cocos 1 lingură,
  • Ierburi de gradină Delikat ½ linguriță,
  • Ierburi italiene Delikat  ½ linguriță,
  • Boia de ardei dulce Delikat  ½ linguriță

MOD DE PREPARARE:

  • Năutul se lasă la umflat în apă rece, preferabil de seară până dimineața. Apoi se scurge și se pune la fiert, după preferința fiecăruia, în oala minune, MultiCooker, CrockPot sau în cazul meu în minunatul vas Zepter http://www.zepter.ro/MainMenu/Products/HomeArt/MasterpieceCookware/Individual-Items-(v2).aspx.
  • După ce s-a fiert năutul se strecoară și se pune la prăjit în uleiul de susan și cocos, la foc rapid, până se evaporă apa și devine crocant, (eu am folosit alt ajutor din familie, Multicooker-ul de la Philips, la programul FRY!) Apoi se asezonează de mirodenii și se lasă la răcit.
  • Se servește ca atare sau însoțit de sosuri picante și musai lângă o bere rece.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 146 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.