Prajitura copilariei! In drum spre scoala treceam pe langa un chiosc cu prajitura cu mere/mac, ciocolata de casa, nuga şi Cico! Aveam mereu vreo 5 lei prin buzunare, avea grija mama sau tata, sa am pe langa pachetelul de acasa. Eram mai multe fete, fiecare lua câte altceva şi probam câte puţin de la fiecare! 😉 😀 Cam aşa facem şi acum cu colegele de serviciu, când ieşim la masă, fiecare comandă alt meniu, ca să gustăm şi să probăm diferite preparate! Gata cu vorba, spor şi poftă bună!
INGREDIENTE:
- oua 1 bucata,
- lapte 9 linguri,
- zahar 9 linguri,
- ulei 7 linguri,
- praf de copt 1 plic sau 1/2 lingurita bicarbonat,
- faina cat cuprinde ( cca. 500 g)
- seminte de mac 200 g.
- lapte cca. 300 ml,
- zahăr tos 100 g,
- coaja de lamaie.
MOD DE PREPARARE:
- Se bate oul energic cu zaharul, se adauga laptele, uleiul si faina amestecata cu praful de copt. Se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic, care se pune la rece ptr. cca. 15 minute.
- Intre timp macul se macina fin cu o masina speciala sau aparatul de rasnit cafea, impreuna cu zaharul.
- Apoi se la fiert în lapte, cca. 10 minute la foc mic, după ce clocoteşte, atenţie amestecându-se continuu, ca să nu se prindă de vas.
- Se scoate aluatul de la rece, se imparte in doua, se intinde o foaie care se aseaza intr/o tava tapetata cu unt si faina sau cu foaie de pergament. Se aseaza umplutura de mac, se acopera cu a doua foaie, care se inteapa din loc in loc cu furculita si se presara zahar vanilat pe deasupra.
- Se pune la copt in cuptorul incins in prealabil, pentru cca. 20 de minute. Dupa ce s/a racit se pudreaza cu zahar praf si se taie in felii mari.
- Spor si pofta bună!
(Visited 245 times, 1 visits today)