E nelipsita de Revelion! Vedeta principala, şi culmea, inca n-am adus reteta pe site! Pot sa spun sus si tare ca foarte multi prieteni au gustat, probabil cu reticenta, intial, din aceasta salata, apoi au cerut si bonus! Gata cu lauda de sine! Spor la treaba si pofta buna! 😉
INGREDIENTE:
pulpă de viţel cca. 300 g,
cartofi medii 6 bucati,
morcovi mai mari 5 bucati,
telina 1/2 bucata,
pastarnac 1 bucata,
ceapa 2 bucati,
castraveti acri a la Panacris 8 bucati,
gogosari acri a la Panacris 6 bucati,
galbenusuri 2 bucati
mustar 1 lingurita
untdelemn 500 ml.
MOD DE PREPARARE :
Se pune la fiert carnea de vitel impreuna cu 1 morcov, 1 felie de telina, ¾ din pastarnac si 1 ceapa, atenţie fara sare.
Separat se fierb restul de morcovi, ceapa, telina si pastarnacul cu o lingură de sare în cca. 2000 ml apa, rece. Cartofii se fierb in coaja separat în cca. 2000 ml apa rece si 1lingura de sare.
Intre timp se toaca marunt castravetii si gogosarii.
Se face o maioneza din cele doua galbenusuri. Se freca bine cu o lingurita de mustar, si apoi se toarna putin cate putin uleiul. Dupa ce s/a fiert carnea se toaca marunt.
Morcovii se taie la fel cubulete.
Se amesteca usor toate ingerdientele si se pune cam 3/4 din cantitatea de maioneza.
Se asezoneaza cu sare si piper daca e nevoie.
Se decoreaza dupa preferinta fiecaruia.
Spor si pofta buna!