Cel mai simplu şi ieftin mod de preparare a fripturii de manzat.
INGREDIENTE:
Antricot de manzat 4 bucati,
Bloc de sare Praid şi Hymalaya,
Tavă sau o bucată de tablă,
Cimbru.
MOD DE PREPARARE:
Blocul/caramida de sare se pune într-o tavă sau pe o tablă, apois e aşează pe flacăra aragazului, la foc mic, cca. 20 minute pana se incinge bine.
Bucatile de friptura se asezoneaza doar cu cimbru, sare si-o iau direct de pe blocul de sare.
După ce s-a incins blocul de sare se aseaza friptura, se vede exact cand trebuie intoarsa, cand incepe sa se vada pe margine, o culoare mai inchisa, de cca. 5 mm, depinde cat este de groasa felia de carne, ce indica faptul ca este gatita pe o parte. Apoi se intoarce pe cealalta parte, iar la final pe margini.
Noi suntem pretentiosi la friptura de vita, sincer nu prea mi-a reusit, pe grill, chiar daca a stat la fezandat, sau poate nu ma pricep, dar in acest fel gatita, chiar ne-a surprins cat de frageda a fost. Acum am testat pe doua feluri de caramizi de sare, de Hymalaya si Praid. Friptura gatita pe caramida de Praid a castigat. Pana la urma tot ce este romanesc, este bun! Spor si pofta buna! P.S. Ideal ar fi sa am patru caramizi, ca sa gatesc deodata fripturile 😀 Asa, cate una, cate una, se evapora instant! 😉