Spre surprinderea mea, desi e al treilea an de cand prepar bunaciunea asta, inca nu am reusit sa aduc reteta pe site. Asta din cauza, ca tot m-am jucat cu ingredientele pana sa obtin o varianta pe placul tuturor. Aceasta e o varianta mai usoara, din punct de vedere al iutelii 😉 Spor si pofta buna!
INGREDIENTE:
- Ardei iuti rosii (necuratati!) 1500 g,
- Ardei kapia (necuratati!) 1000 g,
- Zahar tos 1000 g,
- Otet 90 din vin 1000 ml.
Extra:
- Manusi de unica folosinta,
- Masca chirurgicala,
- Ochelari de protectie.
MOD DE PREPARARE:
- Ardeii se spala, se taie in doua se curata de seminte si firisoarele din interior.
- Atentie va recomand, sa purtati manusi chirurgicale, si nu duceti mana la nas sau la ochi in timpul acestei operatiuni, de aceea recomand masca chirurgicala si ochelari de protectie, din experienta, exact in aceste momente iti vine sa te scarpini la nas sau ochi 😀
- Ardeii kapia, de asemenea se spala si curata de seminte si cotor.
- Ardeii curatati se toaca marunt sau mai bine se dau prin robot, cu impuls, atat cat sa fie maruntiti, nu tocati pasta.
- Inca o data, atentie, bucataria se fie bine ventilata, ca atmosfera va fi „foarte iute si picanta” !
- Intr-un vas cu fundul dublu, se amesteca zaharul si otetul, apoi se pune la fiert la foc mediu și se lasă la fiert cca. 30 minute pana ce se reduce siropul la jumatate.
- Apoi se adaugă ardeii tocati marunt si se mai lasa la foc mic, sa fiarba, cca. 30 de minute.
- Dulceata obtinuta se pune in borcane micute sterilizate, se inchid ermetic, se lasa la dunst cald pana a doua zi.
- Spor la treaba! >:D<
(Visited 151 times, 1 visits today)
Mie mi-a placut tare mult. Cred ca ardeii kapia au facut diferenta.
Daa, au mai taiat din iuteala! 😉 Multumesc! :-*