Super bune, super sățioase, un înlocuitor cu mare succes al cărnii 😉
INGREDIENTE:
Ciuperci pleurotus cca. 600 g,
Ceapă galbenă 5 bucați, cca. 500 g,
Usturoi 5 căței,
Ulei de rapiță 2 linguri,
Sare aromatizată a la Provence 1 lingură,
Piper alb proaspăt măcinat 1 linguriță
Boia de ardei dulce 1 lingură.
MOD DE PREPARARE:
Ceapa se curăță, se taie Julien și se pune la gătt în vasul de ceramic al aparatului de gătit lent, CrockPot, împreună cu uleiul de rapiță și sarea aromatizată, la programul HIGH, 30 de minute.
Între timp se curăță și taie felii ciupercile pleurotus și se adaugă la ceapa călită.
Se asezonează de sare, piper, boia de ardei dulce, apoi se lasă la gătit lent încă 30 de minute. Spre sfârșitul gătirii se adugă usturoiul tocat mărunt.
Ciupercile se servesc ca atare, simple cu pâine sau mămăligă.
Spor și poftă bună!
P.S. Zmeișorii le-au savurat în loc de garnitură lângă friptură 😉