Pana Cristina Iuliana- Retete

Pulpe de pui umplute, învelite in bacon

Un fel principal sățios și savuros. Demn de pentru prânzul de duminică în familie! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • pulpe de pui dezostate 8 bucăți,
  • carne tocată amestec cca. 300 g.,
  • bacon feliat 300 g,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • usturoi 2-3 căței,
  • pesmet 2-3 linguri,
  • ou de rață/găină 1 bucată,
  • boia dulce de ardei,
  • ceapă chives.

MOD DE PREPARARE:

  • Pulpele de pui dezosate, se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura.
  • Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață/găină, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele.
  • Pe un fund de lemn, se așează feliile de bacon, pulpa de pui, o lingură de umplutură, se rulează și se așează într-o tavă termorezistentă.
  • Eu am folosit dry cooker;)Tava se pune la gătit neacoperită în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu, întorcându-se rulorile să se rumenească pe toate părțile.
  • Rulourile se servesc fierbinți alături de garnituri preferate.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 475 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.