Un fel principal sățios și savuros. Demn de pentru prânzul de duminică în familie! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- pulpe de pui dezostate 8 bucăți,
- carne tocată amestec cca. 300 g.,
- bacon feliat 300 g,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- usturoi 2-3 căței,
- pesmet 2-3 linguri,
- ou de rață/găină 1 bucată,
- boia dulce de ardei,
- ceapă chives.
MOD DE PREPARARE:
- Pulpele de pui dezosate, se bat bine, de preferat într-o pungă mai groasă, sau între două folii alimentare, se sărează și se lasă la rece cât timp se prepară umplutura.
- Carnea tocată, se amestecă cu oul de rață/găină, pesmet 2-3 linguri, usturoiul presat, sarea, piperul măcinat, boiaua de ardei și ceapa tocată mărunt, frământându-se energic, eventual cu mâna, pentru a se îngloba toate ingredintele.
- Pe un fund de lemn, se așează feliile de bacon, pulpa de pui, o lingură de umplutură, se rulează și se așează într-o tavă termorezistentă.
- Eu am folosit dry cooker;)Tava se pune la gătit neacoperită în cuptorul preîncins cca. 40 de minute la foc mediu, întorcându-se rulorile să se rumenească pe toate părțile.
- Rulourile se servesc fierbinți alături de garnituri preferate.
- Spor și poftă bună!
(Visited 475 times, 1 visits today)
Category: