Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorba albă cu perișoare

  • Zamfira, când am văzut ciorbiță postată de ține am poftit la ea, mai rău că și o „graviduță”.
  • Mi-a adus aminte de ciorbă ce o mâncăm la grădiniță. 😉
  • Așa că am „executat-o”. Mulțumesc de inspirație ;-*
  • Bonus, am achiziționat și 2 castroane, pentru servire autentic românească! :-*

INGREDIENTE:

  • fasole păstăi verzi 100 g,
  • fasole păstăi galbene 100 g,
  • mazăre 100 g,
  • morocovi 100 g,
  • ceapă galbenă 100 g,
  • ardei gras roșu 100 g,
  • păstârnac 50 g,
  • pătrunjel rădăcină 50 g,
  • țelină 50 g,
  • ulei de măsline 100 ml,
  • sare iodată 2 g.,
  • piper proaspăt măcinat 1 g,
  • leuștean ½ legătură,
  • carne tocată amestec (vită+porc) 200 g,
  • orez 50 g,
  • ou 1 bucată,
  • smântână,
  • făînă albă de grâu.

MOD DE PREPARARE:

  • Legumele se curată, se spală și se taie bucățele. Se pun la fiert în apă rece cu puțină sare și ulei de măsline, la foc mediu, cca. 30 de minute, neacoperit.
  • Între timp carnea tocată, se asezonează de sare, piper, se adaugă orezul și oul, apoi se amestecă bine până se omogenizează toate ingredientele.
  • Când legumele sunt aproape fierte, se pun cu linguriță perisoarele din carne, lăsându-se la fiert cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit.
  • După ce s-au fiert, perisoarele, se adaugă făină diluată cu smântână, amestecându-se continuu, ptr a nu se face cocoloașe.
  • La final se presară leuștean tocat mărunt.
  • Se servește fierbinte cu ardei iute proaspăt sau murat după gustul fiecăruia.
  • Spor și poftă bună!

 

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.