Pana Cristina Iuliana- Retete

Drob din organe de miel marinate

  • Sunt convinsă că zilele astea toată lumea a preparat drobul în diverse variante.
  • Vă aduc și varianta mea, un pic mai altfel. Inedit în această rețetă este faptul că am pus la marinat de această dată și organele de miel, împreună cu carnea pentru friptură.
  • Am fost forțată de împrejurări, deoarece mielul a aterizat miercuri seară acasă, iar de congelat nu am fost de acord.
  • Sincer am cam avut emoții, mai ales că TataZmeu, mi-a spus, am văzut eu multe, dar organe la marinat niciodată 😀 Dar m-am riscat. Sâmbătă dis de dimineață, când m-am apucat de treabă;)
  • Gata cu vorba și spor la treabă 😉 sau măcar salvați rețeta pentru anul viitor;)

INGREDIENTE:

organe de la un miel de cca. 17000 g,

Pentru marinadă:

  • ulei de măsline 100 ml,
  • vin alb demisec de țară 2000 ml,
  • ceapă galbenă 2 bucăți,
  • foi de dafin 3-4 bucăți,
  • condimente garam masala 1 lingură,
  • cimbru sălbatic de pădure 1 linguriță,
  • sare aromată a la Panacris ( cu cimbru, oregano, rozmarin!) 2 linguri.

Pentru preparare:

  • mărar proaspăt 1 legătură mare,
  • ceapă verde 6 fire,
  • usturoi 6 fire,
  • ouă de găină 2 bucăți,
  • ouă de rață 2 bucăți,

Pentru asamblare:

  • prapure de miel,
  • ouă de găină fierte și curățate de coajă 4 bucăți

MOD DE PREPARARE:

  • Organele de miel se curăță se spală în multă apă rece apoi se pun într-un vas încăpător și se lasă la marinat, la rece maxim două zile. Atenție, cantitățile pentru marinadă, cele lichide, sunt estimative, combinate ar trebui să îmbrace organele complet în lichid.
  • Așa, după ce se scot de la marinat organele, se trec sub jet de apă rece, apoi se pun la fiert în apă rece, atenție fără sare și se lasă la fiert cca. 15 minute după ce clocotește, apoi se scot și se lasă la răcit. Între timp se fierb ouăle pentru ansamblare cca. 10 minute.
  • Organele răcite, se mărunțesc, cu cuțitul, sau scurt cu funcție pulse, la robot, se asezonează de sare, piper, mărar tocat, ceapă și usturoi, ouă, amestecându-se uțor până se înglobează toate ingredientele. Într-o tavă termorezistentă se așează prapurele, ca și foaie de pergament, jumătate din cantitatea de amestec, apoi ouăle întregi, bineînțeles curățate de coajă, se acoperă cu restul de compoziție, apoi se acoperă totul cu prapurele. Se pune la copt, în cuptorul preîncins, cca. 35 de minute la foc mediu, neacoperit.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 117 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.