- Cred că vi se întâmplă să mai rămâneți cu o sărmăluță sau două, mai mereu prin frigider.
- Vă ofer o modalitate de a îmbina două feluri de mâncare apreciate de către toată lumea.
- Tot căutând rețete de pizza mai altfel, am dat peste acest fel de piza.
- Mai ales că fost testat live și de Bucătăraș Suprem, nu am mai avut niciun fel de opreliște în a o prepara. Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
INGREDIENTE PENTRU BLAT:
- faină albă de grâu 300 g,
- sare iodata 1/2 lingură,
- zahăr tos1 lingură,
- drojdie uscata 1 lingură,
- apă 200 ml,
- ulei de floarea soarelui 2 linguri.
INGREDIENTE PENTRU UMPLUTURĂ:
- sarmale în foi de varză acră cca. 4 bucăți,
- mozzarella cca. 100 g,
- cașcaval cca. 100 g,
- oregano 2 g,
- ketchup Univer cca. 150 ml.
MOD DE PREPARARE:
- În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia.
- (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se programează aparatul pentru frământat și dospit, care durează 90 de minute.
- După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma rotundă de pizza.
- Se așează în tavă și se începe montarea pizzei. Se ornează cu ketchup Univer, apoi se pun felii de mozzarella, pe toată suprafața, iar marginile pizzei se rulează spre interior, sarmalele tăiate rondele mai mari cca. 4 cm, se rade puțin cașcaval Delaco, se asezonează cu oregano, se presară un nou strat de cașcaval ras, apoi se ornează cu puțin ketchup.
- Se introduce pizza obținută în cuptorul încins in prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute.
- Spor și poftă bună!
(Visited 121 times, 1 visits today)
Category: