Pana Cristina Iuliana- Retete

Aripioare de pui cu legume wok și tăiței chinezești

Avatar photo
Recipe by
cca. 70 minute
Prep: cca. 10 minute | Cook: cca. 60 minute | Servings: 8 porții
  • O mâncărică ce trebuie preparată chiar înainte de momentul servirii;)
  • Super faină;)

INGREDIENTE

  • Aripioare de pui cca. 1200 g,
  • Condiment de pui (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară) cca. 2 linguri,
  • Ulei de măsline,
  • Legume chinezești congelate cca. 600 g,
  • Muguri de fasole cca. 300 g,
  • Muguri de bambus cca. 300 g,
  • Ciuperci urechi de lemn, proaspete  cca. 500 g
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Sos Worchester 2 linguri,
  • Ulei de wok 2 linguri.
  • Tăiței wok, chinezești cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi  se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Apoi se dau la cuptor cca. 20 minute la foc mediu.
  • Legumele congelate împreună cu fasolea mung, mugurii de bambus și ciupercile negre, urechi de lemn, se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, ulei de wok, la foc iute cca. 10 minute.
  • Apoi se adaugă 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit.

Pentru tăiței:

  • Se pune apa la fiert într-un vas încăpător, când clocoteșe se adaugă pastele, se lasă la fiert la foc rapid cca. 5 minute, apoi se oprește focul și se strecoară de apă.
  • Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
  • Spor și poftă bună!

(Visited 99 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.