- O mâncărică ce trebuie preparată chiar înainte de momentul servirii;)
- Super faină;)
INGREDIENTE
- Aripioare de pui cca. 1200 g,
- Condiment de pui (ardei iute, chimen dulce, coriandru, sare, zahăr, scorțișoară) cca. 2 linguri,
- Ulei de măsline,
- Legume chinezești congelate cca. 600 g,
- Muguri de fasole cca. 300 g,
- Muguri de bambus cca. 300 g,
- Ciuperci urechi de lemn, proaspete cca. 500 g
- Sos de soia 2 linguri,
- Sos Worchester 2 linguri,
- Ulei de wok 2 linguri.
- Tăiței wok, chinezești cca. 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Aripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute la foc iute, neacoperit! Apoi se dau la cuptor cca. 20 minute la foc mediu.
- Legumele congelate împreună cu fasolea mung, mugurii de bambus și ciupercile negre, urechi de lemn, se călesc într-un vas Wok cu puțin ulei de măsline, ulei de wok, la foc iute cca. 10 minute.
- Apoi se adaugă 2 linguri de sos de soia și una de Wortchester, se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mic acoperit.
Pentru tăiței:
- Se pune apa la fiert într-un vas încăpător, când clocoteșe se adaugă pastele, se lasă la fiert la foc rapid cca. 5 minute, apoi se oprește focul și se strecoară de apă.
- Atenție, cele trei feluri de preparate se gătesc în același timp, că să poată fi servite împreună și fierbinți;)
- Spor și poftă bună!
(Visited 99 times, 1 visits today)
Category: