- Un desert rapid, preparat în casă și tare gustos!
INGREDIENTE:
Pentru cremă:
- Gălbenușuri de ou 5 bucăți,
- Zahăr 5 linguri,
- Zahăr vanilinat 1 plic,
- Amidon 4 linguri,
- Lapte cca. 300 ml,
- Esență de vanilie Madagascar de la Dr. Oetker 1 lingură,
- Sare iodată ½ linguriță.
Pentru topping:
- Sâmburi de cacao 2 linguri, (sau bucățele de ciocolată neagră).
- Căpșuni cca. 300 g,
- Tort jelle roșu 2 pliculețe,
- Zahăr tos cca. 6 linguri,
- Spiraline de cacao cu umplutură de cocos.
MOD DE PREPARARE:
Crema de vanilie:
- Gălbenușurile de ou se amestecă energic cu 5 linguri de zahăr, un plic de zahăr vanilinat, laptele și amidonul la Bain Marie, sau într-un vas special pentru fiert laptele în cazul meu, la foc mic, până ce se omogenizează și se obține o cremă fină. La final se adaugă esența de vanilie și se lasă la răcorit, acoperită pentru a se evita formarea pojghiței specific cremelor cu amidon.
- Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie în două.
- Tort jelleu, se prepare conform instrucțiunilor de pe ambalaj: într-un ibric se pun 500 ml apă rece, conținutul pliculețelor și zahărul tos, amestecându-se energic până ce se înglobează. Se pune la fiert la foc mediu, amestecându-se continuu. Atenție când ajunge la punctul de fierbere se oprește sursa de căldură și se lasă la răcorit.
- Se începe montarea: în cupe de sticlă transparente se pun 2-3 linguri de cremă aromată, sâmburi de cacao sau după caz, bucățele de ciocolată neagră.
- Căpșunile se așează artistic și se acoperă cu jeleul colorat. Se lasă la rece cca. 30 minute înainte de servire.
- Se ornează cu frunze de mentă, spirale cu cacao și cremă de cocos sau cu ce fel de napolitane aveți prin dulapuri cu dulciuri.
- Spor și poftă bună!
(Visited 97 times, 1 visits today)