Pana Cristina Iuliana- Retete

Gofre sărate

  • După o revizie în frigider, am găsit câteva lactate ce nu se dădeau consumate, decât să ajungă la tomberon, le-am combinat, asezonat și preparat.
  • Aaaa, până să mă apuc de combinat ingredientele, am făcut o revizie și in cămara, în cel mai de sus raft, cu aparate mini electrocasince! 😉 Șiiii, supriză, am găsit aparatul de gofre, mai vintage, așa din anii 2000 :d Dar bunnnn și mai ales funcțional! 😉
  • Cronțănele minunate preparate acasă!

INGREDIENTE:

  • Iaurt cca. 250 ml,
  • Unt cca. 100 g,
  • Ouă 4 bucăți,
  • Brânză de oi cca. 200 g,
  • Făină albă de grâu cca. 500 g,
  • Brânză de vaci cca. 200 g,
  • Semințe de chimen 1 lingură,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1linguriță.

MOD DE PREPARARE:

  • Într-un vas înalt pentru mixer se pun toate ingredientele și se amestcă energic până ce se omogenizează și se obține un aluat un pic mai ferm decât cel pentru clătite.
  • Aparatul pentru gofre se pune la încins. Nu este nevoie ca aparatul să fie uns cu ulei, aluatul având în compoziție unt, este suficient de gras și nu se lipește.
  • În centrul plăcii,  se pune câte un polonic de aluat, fără să se întindă, apoi se închide capacul și se așteaptă cca. 1-2 minute maxim. Gofrele sunt gata când se rumenesc. Cel mai bine este să se  verifice după 1 minut, iar, dacă mai este nevoie, se mai lasă, până când sunt gata.
  • Gofrele sărate se servesc simple sau cu puțină smântână, acompaniate de o bere sau un șpriț de vară!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 206 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.