- Inedit, interesant, savuros și sățios! 😉 N-am inventat eu rețeta, doar am adaptat-o cu ce am găsit prin cămară!
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Cartofi albi 2 bucăți,
- Cartofi mov, Blue Congo, de la Sera cu arome, 4 bucăți,
- Mere 4 bucăți,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Lămâie 1 bucată,
- Zahăr brun 1 lingură,
- Unt cca. 50 g,
- Parmesan cca. 100 g,
- Vin alb demisec cca. 200 ml,
- Bacon cca. 50 g,
- Smântână de gătit cca. 250 ml,
- Sare Himalaya 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Cimbru uscat 1 linguriță.
MOD DE PREPARARE:
- Se pornește aparatul minunat de gătit slow CrockPot, în cazul meu pe programul Low, 30 de minute pentru ca vasul să se încingă.
- Cartofii, merele și ceapa se curăță, apoi se feliază.
- Merele se pun într-un vas puțin adânc, se adaugă zeama de lămâie și zahărul, apoi se lasă la odihnit.
- După ce s-a încins vasul se adaugă untul și ceapa feliată, se lasă la gătit HIGH, cca. 30 minute, fără capac, până ce se rumenește ceapa.
- Sau mai rapid rumeniți ceapa într-o tigaie la foc rapid și apoi se adaugă în vas-ul aparatului de gătit slow.
- Se așează intercalat felii de cartofi albi, mov și mere.
- Smântâna de gătit se amestecă cu sarea, piperul cimbrul, vinul și 50 g parmesan, apoi se răstoarnă peste amestecul de cartofi, mere și ceapă.
- Se setează aparatul de gătit, la modulul HIGH pentru cca. 60 minute, din când în când se ridică capacul și se șterge de aburii formați.
- Între timp se toacă mărunt baconul și se rumenește puțin într-o tigaie.
- Baconul rumenit se amestecă cu restul de parmesan, apoi se împrăștie peste cartofii și merele gătite. Se lasă la gătit încă 30 minute, fără capac, cât să se împrietenească gusturile.
Spor și poftă bună!
(Visited 98 times, 1 visits today)
Category: