Pana Cristina Iuliana- Retete

Ciorbă din aripi de curcan curcan, gătită slow

  • O ciorbă pe gustul meu de data asta!  Cârcotașii ar spune că de fapt e supă, și iar revenim la vechea dilemă, pentru mine supa e clară, doar cu tăiței sau găluște, iar ciorba e cu zarzavaturi și tăiței, asezonată cu smântână! 😉

INGREDIENTE:

  • Aripi de curcan cca. 1000 g,
  • Ceapă galbenă 2 bucăți,
  • Ardei kapia 1 bucată,
  • Amestec de legume pentru ciorbă (morcovi, ardei galben, fasole verde, fasole galbenă, mazăre, praz, păstârnac, țelină) cca. 500 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Foi de dafin 1 bucată,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Leuștean 1 legătură.
  • Spatzle (tăiței groși cu ou)  cca. 300 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Aripile de curcan se pun la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow, CrockPot, la programul HIGH pentru 90 de minute.
  • După ce s-au gătit aripile, se scot din vas,  se dezosează și taie bucățele. Apoi se adaugă împreună cu ceapa curățată și tocată mărunt, ardeiul kapia, de asemenea spălat, curățat și tocat mărunt, legumele pentru ciorbă, în zeama de carne.
  • Se asezonează de sare, piper, boia, foi de dafin și leuștean și se lasă la gătit pe modulul HIGH încă 60 de minute.
  • După ce s-au gătit legumele se adaugă și pastele, se mai lasă la gătit cca. 20 minute, pe modul LOW.
  • Ciorba se servește fierbinte cu smântână sau ardei iuți.
  • Spor și poftă bună!
(Visited 49 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.