-
Prăjitura Doboș
O nouă provocare! De data asta dulceeeee, competiția: Rama Maestro, Redescoperă dulciurile copilariei. http://www.prajituria.ro/prajituria-copilariei/?ref=header-menu Ei, grea provocare, primul gând a fost prăjitura Doboș, apoi Budapesta, sau cum i se mai spune, prăjitura Televizor ;), pe locul trei a fost Albinuța cu foi cu miere, în continuare nuci umplute, prăjitura Japoneză, Jerbo, Retezat, foi Lica umplute cu […]
Recipe by panacris -
Tochitură de porc
cca. 130 minProvocarea minunată @Traditie si gastronomie romaneasca inițiată de Gina Bradea, mai bine zis:http://pofta-buna.com/traditie-si-gastronomie-romaneasca-2/ ce ne propune și îndeamnă să gătim românește și să descriem tradițiile și obicieiurile noastre, este găzduită în această lună de Cretu Veronica și blog-ul ei minunat blog: http://laverainbucatarie.blogspot.ro/2015/11/traditie-si-gastronomie-romaneasca.html Vera ne provoacă să gătim Tochitură;). E un fel minunat, cu multe ingrediente de gustul Zmeișorilor. […]
Recipe by panacris -
Chiftele din orez asezonate cu curry
cca. 60 minO nouă alternativă al chiftelelor fără carne. Delicioase! INGREDIENTE: Orez 250 g, Apă 750 ml., Sare iodată, Piper proaspăt măcinat, Boia de ardei dulce, Praf de curry, Ouă de găină 1 bucată, Cașcaval ras 4 linguri, Salam țărănesc cca. 50 g, făină albă de grâu1 lingură, Pesmet auriu cca. 2 linguri, Ulei de palmier pentru […]
Recipe by panacris -
Chec bicolor cu fructe de pădure
cca. 90 minSimplu, delicios, la îndemâna oricui! INGREDIENTE: ouă 8 bucăți, zahăr tos 200 g, făină albă de grâu 200 g, pudră de cacao 100 g, sare iodată un praf, zahăr vanilinat 1 plic, praf de copt cu șofran 1 plic, oțet 1 linguriță, cacao 100 g, fructe de pădure cca. 200 g. […]
Recipe by panacris -
Friptură fiartă de pui
cca. 90 minINGREDIENTE: pui grill 1 bucată, ciuperci champignon cca. 300 g, ardei kapia 1 bucată, foi de dafin 2-3 bucăți, boabe de piper ½ linguriță, roșii întregi conservate de la @SunFood 1 cutie, usturoi 6-7 căței, sare iodată, piper proaspăt măcinat. MOD DE PREPARARE: Puiul curățat și spălat se pune la fiert în apă rece puțin […]
Recipe by panacris -
Brioșe cu ciocolată și zmeură
INGREDIENTE: Unt grăsime 65% 200 g, Zahăr tos 200 g, Ouă 4 bucăți, Făină albă 400 g, Praf de copt Dr. Oetker 1 pliculeț, Zahăr vanilinat Burbon Dr. Oetker 1 pliculeț, Lapte grăsime 1,5% 10 linguri, Ciocolată neagră 200 g. PENTRU UMPLUTURĂ: Zmeură proaspătă sau congelată cca. 100 g. PENTRU ORNAT: Glazură de ciocolată […]
Recipe by panacris -
Ciorbă din carne de oaie
cca. 100 minDaaa, nu sunt sărbători pascale, nouă ne place carnea de oaie/miel în orice perioadă a anului 😉 Sunt mulți cârcotași, ce asociază carnea de oaie/miel doar cu sărbătorile pascale 😉 La stână, carnea de oaie se consumă toată perioada anului. Aduc o ciorbiță simplă, aaa, tot așa, unii vor cârcoti, că nu-i ciorbă și supă, […]
Recipe by panacris -
Tortellini cu brânză, conopidă și bacon
INGREDIENTE: tortellini cu brânză 250 g, conopidă 1 bucată mai micuță cca. 300 g, frunze de oregano, busuioc, rozmarin uscate sau proaspete, ulei de măsline, cubulețe bacon 250 g, mini mozzarella 250 g, pesmet, ouă 2 bucăți, smântână 3-4 linguri. MOD DE PREPARARE: Conopida se desface buchețele, se spală, apoi se pune la fiert în […]
Recipe by panacris -
Rulouri din carne de vită
cca. 120 minDe mult timp sunt în plan, rulorurile din carne de vită. 😉 Mereu am avut o reticență, din cauza Zmeișorilor, ce nu prea sunt prieteni cu carnea de vită, doar la gulyas 😀 Ei, până la urmă, a fost totul foarte bine, întrebarea Zmeului Mijlociu: doar patru bucăți???? 😀 Gata cu vorbăria, spor […]
Recipe by panacris -
Dulceață din gutui
cca. 80 minEi, a venit și vremea gutuilor;) Nu puteam să le ignor. Am tot văzut pe ici, pe colo, că toată lumea apreciază dulceața de gutui cu bucățele, mi-am luat inima în dinți și cu răbdarea din dotare, am dat gata cele 4000 g de gutui. Bineînțeles că am adus ceva îmbunătățiri rețetei clasice;) […]
Recipe by panacris