”Provocarea GastroArt” chiar m-a provocat. O provocare propusă de http://www.bucataras.ro Continuăm cu ardei umpluți a la CuzaVodă! 😉
”Provocarea GastroArt” chiar m-a provocat. Provocarea continua cu ardei umpluți a la 1913. Chiar m-am mobilizat, am scos ceva, carne de miel de la congelator, să o prepar atlfel, decât în mod obișnuit! Am avut un pic de emoții, dar finalul, a fost foarte savuros! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Carne de miel cca. 300 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ceapă roșie 1 bucată,
- Ulei de măsline extravirgin 1 lingură,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Ulei de măsline cca. 2 linguri,
- Verdețuri din grădină cca. 2 linguri.
- Orez indian fiert cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
- “Ia ardei, scoate capacul, curăță-i de sâmburi; âmple-i cu tocătură de carne de mel (adică miel) prăjită și amestecată cu ceapă, pătrungel (pătrunjel), sare și piper pisat; așează la loc capacele; așează-i în tingire cu puțină untură. “ asta-i descrierea si provocare lui Cosmin 😉
- Cam așa am pregătit și eu 😉 Carnea de miel tocată, s-a călit împreună cu ceapa roșie, uleiul de măsline și orezul indian deja fiert ( noh, aici, cred că am cam depășit tradiția, dar ,așaam simțit pe moment!) apoi l-am asezonat de sare și piper proaspăt măcinat, bonus verdețurile de grădină 😉 Ardeiul kapia l-am umplut cu amestecul de carne și mirodenii, apoi l-am pus într-un vas tremorezistent, l-am stropit cu puțin ulei de măsline și l-am pus la copt în cuptorul preîncins, neacoperit, ptr cca. 15 minute.
- Am vrut să adaug in pic de brânză rasă, așa am văzut la machedoni, dar sincer, nu a avut nevoie de nimic, doar de poftă bună 😉 P.S. Nici măcar smăntâna clasică, ce o folosim noi ardelenii, la ardeii umpluți, nu i-am simțit lipsa 😉
- Spor și poftă bună!
(Visited 81 times, 1 visits today)
Category: