Pana Cristina Iuliana- Retete

Avat pe pat de citrice

  • În ultimii ani peștele e vedeta meselor bogate de Revelion! 😉 Eu am prestat mai înainte de Revelion, dar și această rețetă poate face parte din colecția: „Retete festive de iarna”.
  • Explicație: AVAT= un fel de crap sălbatic din deltă.
  • Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Avat 1 bucată,
  • Vin alb 200 ml,
  • Lămâi 2 bucăți,
  • Portocale 1 bucată
  • Ulei de măsline  2 linguri,
  • Sare de mare,
  • Piper proaspăt măcinat,
  • Busuioc proaspăt 2 fire

MOD DE PREPARARE:

  • Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
  • Într-un vas special pentru pește sau într-o tavă termorezistentă se așează felii de lămâie și portocale de cca. 0,5 cm, se stropesc cu puțin ulei de măsline, apoi se așează peștele deasupra.
  • Se pun felii de lămâie și portocală, împreună cu firele de busuioc în burta peștelui, se adaugă vinul și puțin ulei de măsline, apoi se acoperă și se pune la gătit în cuptorul preîncins, cca. 20 min. la foc mediu, cca. 200 grade.
  • După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.
  • Simplu, gustos și sănătos!
  • Spor și poftă bună!
(Visited 47 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.