Savuroasă, sățioasă și sănătoasă!
INGREDIENTE:
- măruntaie pentru ciorbă din carne de curcan (gât, aripi, spinări) cca. 700 g.,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- morcovi 2 bucăți,
- pătrunjel rădăcină 1/2 bucată,
- păstârnac 1/2 bucată,
- gulie 1/2 bucată,
- țelină cca. 150 g,
- ardei gras roșu 1/2 bucată,
- cartofi 2 bucăți,
- ulei de rapiță 2-3 linguri,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- foi de dafin 2 bucăți,
- leuștean proaspăt 1/2 legătură,
- bulion Panacris 500 ml,
- borș din tărâțe de casă 500 ml,
- ou de curcă 1 bucată.
- MOD DE PREPARARE:
- Măruntaiele de curcan se pun la fiert, într-un vas cu apă rece, la foc mic, neacoperit, cca. 60 de minute. Legumele se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în puțin ulei de rapiță, cu zeamă de carne.
- După ce au devenit translucide, se adaugă bucățile de carne, și zeama strecurată.
- Se asezonează de sare, piper, foaie de dafin, leuștean și se lasă la fier cca. 20 de minute până se împreunează gusturile.
- Spre finalul fierberii se adaugă bulionul și borșu, clocotit înainte, se mai lasă la fiert cca. 10 minute.
- Oul de curcă se bate energic și se toarnă, în ciorba clocotită ( atenție în acest moment focul este oprit!), amestecându-se energic pentru se forma efectul de zdrențe.
- Ciorba se servește fierbinte, ca atare, cu pâine de casă sau mămăligă rece.
- Spor și poftă bună!
(Visited 51 times, 1 visits today)
Category: