Pana Cristina Iuliana- Retete

Brioșe cu afine proaspete

Avatar photo
Recipe by
cca. 60 minute
Prep: cca. 15 min. | Cook: cca. 35 minute | Servings: 14 portii

Pfff, cred că a trecut o veșnicie de când n-a mai adus rețete faine a la Panacris! Sunt vremuri și vremuri;) Dar m-am mobilizat și vă aduc o rețetă faină și simplă de brioșe dulci! 😉

Mno, tot plimbam afinele proaspsete prin frigider, de pe un raft pe altul, poate cineva, cândva le va consuma! 😀

Darrr …. niciun consumator, așa că am intrat la butoane după vreo 2 luni și am preparat brioșe delicioase, puțin dulci , mai mult acrișoare! 😉

Spor și poftă bună! 😉

INGREDIENTE:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr pudră cca. 400 g,
  • Praf de copt 2 plicuri,
  • Zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • Făină alba de grâu cca. 600 g,
  • Kefir cca. 300 g,
  • Unt cca. 250 g,
  • Afine proaspete cca. 350 g.

MOD DE PREPARARE:

Untul se topește și se lasă la răcorit. Afinele se spală și se lasă la scurs.

Făina cernută, și praful de copt se amestecă într-un bol.

În vasul mixerului se pun ouăle, zahărul pudră și zahărul vanilinat, se amestecă energic până se obține o crema spumoasă. Apoi se adaugă untul răcorit, kefirul și se amestecă până ce se înglobează în crema de ouă.

Se adaugă amestecul de făină cu praful de copt și se înglobează ușor până ce se omogenizează toate ingredientele.

Tava de brioșe tapetată cu hârtie de brioșe, care la rândul lor au fost unse cu grăsime (eu am folosit un spray special ptr patiserie, dar am văzut și la LIDL unul asemănător, cca. 9.99 lei!).

Formele de brioșe se umplu pe jumătate în mod egal cu ajutorul unei linguri de înghetață sau cu 2 linguri, se aduagă apoi afinele, cca. 4-5 bucăți, apoi se acoperă cu un nou strat de aluat.

Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncălzit cca. 15 minute la 200 grade, iar apoi minim 5 minute la 180 grade. Dacă au trecut testul scobitorii, se scot din cuptor și se lasă la răcorit în forme.

La servire se pudrează cu zahăr pudră vanilinat!

Spor și poftă bună!

(Visited 40 times, 1 visits today)
Category:

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.