Pana Cristina Iuliana- Retete

Brioșe cu ciocolată și alune

  • Un desert rapid și delicios, care sigur se evaporă instant! Spor și poftă bună!

INGREDIENTE:

  • Ouă 4 bucăți,
  • Zahăr tos 100 g,
  • Ulei 100 ml,
  • Lapte 100 ml,
  • Ciocolată cu lapte cca. 250 g,
  • Făină albă 250 g,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Praf de copt 1 plic,
  • Alune mărunțite cca. 100 g,
  • Zahăr pudră vanilinat cca. 50 g.

MOD DE PREPARARE:

  • Ciocolata se topește la foc mic împreună cu laptele, cca. 10 minute până se obține o ciocolată mai groasă cu lapte.
  • Ouăle se amestecă energic cu zahărul, zahărul vanilinat, până ce se obține o cremă pufoasă. Apoi se adaugă uleiul și ciocolata cu lapte, continuâdu-se mixarea, până ce se obține o cremă pufoasă;)
  • Făina, cernută împreună cu praful de copt, se adaugă la amestecul de ouă. Se continuă mixarea la nivel minim, până ce se înglobează toate ingredinetele și se obține un amestec omogen.
  • În tava de brioșe, tapetată cu forme de hârtie se adaugă cca. 2 linguri din compoziția rezultată, se presară alunele mărunțite, apoi se pun tăvile la copt cca. 20 de minute la 200 grade, în cuptorul preîncălzit.
  • După ce au trecut testul scobitorii se scot din cuptor și se ornează cu zahăr pudră vanilinat.
  • Spor și poftă bună! 😉

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Review

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

1 2 3 4 5

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.