INGREDIENTE:
- Unt grăsime 65% 200 g,
- Zahăr tos 200 g,
- Ouă 4 bucăți,
- Făină albă 400 g,
- Praf de copt Dr. Oetker 1 pliculeț,
- Zahăr vanilinat Burbon Dr. Oetker 1 pliculeț,
- Lapte grăsime 1,5% 10 linguri,
- Ciocolată neagră 200 g.
PENTRU UMPLUTURĂ:
- Zmeură proaspătă sau congelată cca. 100 g.
PENTRU ORNAT:
- Glazură de ciocolată Dr. Oetker 1 plic,
- Bombonele colorate Dr. Oetker.
MOD DE PREPARARE:
Untul se topește împreună cu bucățile de ciocolată, într-un vas cu fundul gros. Se transferă amestecul ciocolatos răcit, în vas-ul mixer-ului, se adaugă ouăle și se amestecă energic până se încorporează.
- Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, praful de copt, un praf de sare și laptele, amestecându-se ușor, până ce se omogenizează.
- Făina cu praful de copt, se cerne în amestecul umed.
- Se amestecă ușor, până ce se încorporează toată făina și se obține un aluat omogen.
- Formele de brioșe se tapetează cu ulei și făină, sau se pun forme de hârtie, se umple fiecare formă cca. ¾ , apoi se pune 3-4 fructe de zmeură.
- Brioșele se pun la copt în cuptorul preîncins cca. 30-40 de minute la 175 grade, sau în cel cu gaz la nivelul 2.
- Glazura de ciocolată se topește în cuptorul cu microunde sau într-un ibric cu apă clocotită, apoi se toarnă după gustul fiecăruia peste brioșele calde și se decorează cu bombonele.
- Spor și poftă bună!
(Visited 126 times, 1 visits today)