- Un desert preparat ad-hoc, după o revizie prin frigider! 😉
- Un borcan cu albușuri, tot înainta spre mine, și parcă îmi vorbea, hai, folosește-ne și pe noi, fă ceva bun! 😉
- Și uite așa, am pregătit câteva brioșe frumușele și aromate, de primăvară-vară! 😉
- Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Albușuri de ou cca. 300 g ( de la 10 ouă!) ,
- Zahăr brun 75 g,
- Zahăr tos alb 75 g,
- Sare de mare 1 linguriță,
- Oțet de mere 1 linguriță,
- Făină alba de grâu 10 linguri cu vârf,
- Praf de copt 1 plic,
- Zahăr vanilinat 2 plicuri,
- Căpșuni 18 bucăți, cca. 500 g,
- Sâmburi de cacao 2 linguri (optional).
- P.S. se pot înlocui cu bucățele de ciocolată neagră cca. 50 g.
MOD DE PREPARARE:
- Albușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea.
- După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.
- Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se taie cubulețe.
- Se pregătesc tăvile pentru brioșe, tapetându-se cu foi special, sau în lipsa lor cu puțin unt/ulei și făină.
- Se pune câte un polonic din aluatul de mai sus în fiecare formă de brioșă, apoi se adaugă bucățele de căpșuni și sâmburi de cacao/ciocolată, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins, cca. 35 minute la 180 grade.
- După ce trec testul scobitorii, brioșele se scot din cuptor, se lasă la răcorit, apoi se pudrează din plin cu zahăr pudră.
- Spor și poftă bună!
(Visited 169 times, 1 visits today)