Vă aduc o nouă rețetă simplă și la îndemâna oricărui începător. TataZmeu, a vrut din nou ceva simplu și bun 😉 I-am spus, cumpără sau dă-mi idee ce să-ți gătesc și mă ”execut”. No, așa că am mi-am răsfățat bărbatul cu mâncare simplă, care poate chiar el să o prepare 😀 Bucățele de porc, asezonate cu muștar și o garnitură pe măsură, tăiței sticloți din orez, ce nu necesită gătire complementară.
P.S. Plus că Laurențiu-Ionel, aparatul de gătit Multicooker, a fost alături de mine 😉
INGREDIENTE:
- bucățele de carne de porc cca. 500 g,
- ulei de măsline,
- ceapă galbenă 2 bucăți,
- ardei kapia 1 bucată,
- muștar cca. 100 ml,
- sare iodată,
- piper proaspăt măcinat,
- boia de ardei dulce,
- cimbru,
- tarhon,
- mărar proaspăt,
- bere fără alcool cca. 500 ml,
- tăiței de orez cca. 300 g.
MOD DE PREPARARE:
- Ceapa și ardeiul kapia se curăță, se toacă mărunt se pun în vasul aparatului Multicooker, apoi aparatul se conectează la sursa de de curent, se alege din Meniu, programul FRY, se apasă butonul START, se lasă la călit cca. 5 minute, cu puțin ulei de măsline, apoi se adaugă bucățile de carne și se lasă la prăjit, cu capacul închis cca. 10 minute.
- Se oprește programul FRY, apoi se alege programul STEW, se adaugă muștarul, se completează cu cca. 500 ml bere, se asezonează de mirodenii și se lasă la gătit cca. 60 de minute.
- După ce a expirat timpul de gătire, se adaugă tăițeii de sticlă, adică din orez și se lasă la odihnă cu capacul închis, cca. 10 minute, adică niciun fel de gătire.
- La expirarea timpului, dacă nu e nevoie să țineți mâncărica la cald, acest minunat aparat poate menține mâncarea caldă pentru 24 de ore, se deconectează de la sursa de curent.
- Se asezonează la final cu verdeață.
- Spor și poftă bună!
(Visited 114 times, 1 visits today)
Category: