- Provocarea „Weekend cu spor”, initiata de Stefania, continuăăăă.
- Draga de Iancu Lubita a fost gazda lunii septembrie. N-am reușit să vin în timp util cu rețeta, aleasă chiar de la începutul lunii septembrie din multitudinea de rețete minuntate de pe blog-ul: http://lulu-povestidinbucatarie.blogspot.ro/.
- Minunată, rapidă și pe gustul Zmeișorilor 😉 Nah, am mai schimbat și adăugat câteva ingrediente, dar rețeta de bază e minunată.
- Mulțumesc Lulu :-*
INGREDIENTE:
- Dovlecei cca. 500 g,
- Costiță afumată de porc cca. 100 g,
- Ceapă galbenă 1 bucată,
- Usturoi 2 căței,
- Făină albă de grâu cca. 120 g,
- Gris cca. 4 linguri,
- Sare de mare ½ linguriță,
- Cașcaval cca. 100 g,
- Piper proaspăt măcinat ½ linguriță,
- Pudră de curry ½ linguriță,
- Ouă 4 bucăți,
Pentru topping:
- Mix de semințe cca. 50 g,
- Ou 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Dovleceii se curăță apoi se dau pe răzătoare, apoi se amestecă cu ceapa și usturoiul tocat mărunt.
- La acest amestec se adaugă ouăle, făina, grișul și se amestecă până se înglobează toate ingredientele.
- Se asezonează de sare și mirodenii, apoi aluatul obținut se pune într-o tavă mai întinsă, ca să se coacă bine la interior.
- Budinca se unge cu oul bătut, apoi se presară miz-ul de semințe.
- Se dă la copt, în cuptorul preîncins, cca. 40 min. la 180 grade.
- Spor și poftă bună.
- P.S. Se poate consuma caldă dar și rece, simplă sau cu un strop de smântână 😉
(Visited 24 times, 1 visits today)
Category: