Buna seara dragi prieteni Retete.Panacris 😉 Mda stiu ca suntem in post, dar noi, încă n-am ajuns la acest nivel 😉 Vă aduc o rețetă din categoria, totul se transforma nu se aruncă 😉 După o inspecție 😀 prin frigider și cămară, am adunat o grămadă de ingrediente ptr o minunată budincă aperitiv 😉 Așa că tot a revenit frigul, am dat drumul la butoane 😉 Spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Piept de pui rotisat cca. 300 g,
- Ceapă verde 3 fire,
- Usturoi verde 3 fire,
- Apio 2 tije,
- Praz cca. 100 g,
- Ciuperci shimeji brune 200 g,
- Ardei kapia 1 bucată,
- Ouă 6 bucăți,
- Cașcaval ras cca. 100 g,
- Telemea cca. 100 g,
- Amidon din porumb 2-3 linguri,
- Sare de mare cu mirodenii,
- Piper proaspăt măcinat,
- Cimbrișor proaspăt,
- Hasmațuchi proaspăt,
- Roșii cherry cca. 200 g.
MOD DE PREPARARE:
- Am mai rămas stingher jumătate dintr-un piept de pui, din puiul pe sticlă de sâmbătă, așa că am încropit țac, pac, un aperitiv pe gustul Zmeișorilor.
- Pieptul de pui se mărunțește, ceapa și usturoiul verde, de asemenea și se pun într-un castron încăpător.
- Apoi se mărunțesc tijele apio, prazul și ardeiul kapia, ce se adaugă peste celelalte ingrediente.
- Ciupercile Shimeji (le-am descoperit zilele trecute și m-am îndrăgostit de ele!), se spală, se lasă întregi și se adaugă în vasul încăpător.
- Telemeaua și cașcavalul se rad, apoi se pun peste carne și legume.
- Se adaugă ouăle, amidonul și se asezonează de sare, piper și verdețuri.
- Se amestecă toate ingredientele, până ce se înglobează și se obține un amestec omogen. Într-o tavă mai mare, sau două mai mici, tapetată/e cu foaie de pergament, se adaugă amestecul de mai sus, se decorează cu roșii cherry după gustul fiecăruia, apoi se dau la copt în cuptorul preîncins, la 200 grade (foc mediu, ptr cuptoarele cu gaz!) cca. 25 de minute.
- Budinca se servește caldă sau rece, după gustul fiecăruia.
- Spor și poftă bună!
(Visited 258 times, 1 visits today)
Category: