O altă lună, o nouă provocare, în grupul Weekend cu spor.
Monica Horoiu, https://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2018/01/provocarea-week-end-cu-spor-lunii.html?m=1, ne-a propus: Preparate din peste, Aperitive, gustari, snack-uri, Micul dejun și reteta de suflet :paine de casa.
Ca deobicei, am cotrobăit pe site și mi-am întocmit o mare listă cu preparate de probat 😉 Primul preparat care mi-a făcut cu ochiul a fost: Bulete de brânză, https://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2016/12/bulete-de-branza.html, mulțumesc pentru idee! Eu am adus un pic de adăugiri și am preferat să le coc în cuptor. Minunateee!
Gata cu vorba, spor și poftă bună! 😉
INGREDIENTE:
- Brânză (de orice fel vă place, eu am folosit resturi de brînză de oaie, brînză de burduf și cașcaval) cca. 300 g,
- Ouă 2 bucăți,
- Sare de mare cu verdețuri,
- Praf de copt ½ plic, făină alba de grâu cca. 300 g.
Pentru topping:
- Pesmet cca. 100 g,
- Ou 1 bucată.
MOD DE PREPARARE:
- Bucățile de brânză se dau pe răzătoare sau se mărunțesc cu ajutorul robotului de bucătărie, sau răzătoarei electrice.
- Se adaugă cele două ouă și făina, se aseznează de sare și piper, apoi se amestecă până ce se omogenizează și se obține un aluat ferm ce poate fi modelat. Se modelează biluțe și se așează într-o tavă tapetată cu foaie de copt.
- O parte din ele, le-am trecut prin ou bătut și pesmet apoi, iar celelalte le-am lăsat simple. Atenție, lăsați loc între ele se vor umfla la copt. Am preferat opțiunea de a le coace, decât să le prăjesc.
- Minunateee, le-am servit fierbinți cu dulceață de ardei iute a la Panacris 😉 Un aperitiv minunat, dar pot fi și un fel principal sățios.