INGREDIENTE:
- Roșii coapte cca. 10.000 g,
- Sare de mare 4 linguri,
- Zahăr tos 2 linguri,
- Mix de piper ( roșu, negru, alb, coriandru, enibahar),
- Foi de dafin,
- Ulei de măsline cca. 100 ml.
MOD DE PREPARARE:
- Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii, zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă, au de treabă.
- Sosul obținut se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu fund dublu sau ceaun, la foc mic, cca. 6 ore, împreună cu mirodeniile.
- După ce cantitatea de bulion a scăzut la jumătate putem considera bulionul sau sosul de roșii, cum vreți să-i spuneți este finalizat.
- Bulionul obținut se toarnă în sticle sterilizate, apoi pentru o conservare perfecta se toarnă uleiul de măsline, încins în prealabil.
- Sticlele se sigilează, apoi se lasă la dunst cald, adică învelite în pături sau ștergare groase, până a doua zi.
- La iarna o să mă pomeniți pe mine și pe „Zmeișorii” mei! =))
- Spor și poftă bună!
(Visited 160 times, 1 visits today)
Category: