- M-am inspirat de la Sylvia, și bine am făcut!
INGREDIENTE:
Pentru burger:
- carne de vită tocată grosier cca. 800 g.,
- ceapă 1 bucată,
- sare de mare 1 lingură,
- piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- ketchup 2 linguri,
- sos Worcestershire 2 linguri.
Pentru servire:
- Chifle cu susan 4 bucăți,
- Ketchup,
- Salată mixtă (rucola, andivă roșie, baby spanac, endivia),
- Cașcaval feliat.
MOD DE PREPARARE:
- Carnea de vită tocată grosier, adică mai mare, împreună cu ceapa tocată foarte mărunt, sarea, piperul, sosurile se amestecă energic până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se lasă la rece minim 1 oră.
- Amestecul de carne se scoate de la rece, eventual se mai asezonează de sare, piper și ketchup, se amestecă din nou, apoi se formează burgerii, ca și niște chiftele mari și plate. Data viitoare o să achiziționez o presă specială pentru burger :D.
- Burgerii se gătesc la grătar, pe un grill încins, tigaie doubleta sau Sandwich-Maker Panini DuraCeramic Breville. Cel mai fain s-au gătit, perfect pe ambele părți, deodată, dar culmea, de data asta, am ratat sesiunea foto 😉 voi însă mă credeți pe cuvânt de PanaCris 😉
-
Pentru desăvârșirea preparatului final, chifla se taie în două, se încălzește un picuț, după caz, grill, tigaie sau sandwich-maker, apoi se unge fiecare bucată, cu ketchup, se adaugă maxi chifteaua, adică burgerul, mix-ul de salată și felia de cașcaval, se închide cu capacul de chiflă aromatizată cu sosul de ketchup.
-
Se servește fierbinte!
- Spor și poftă bună!
(Visited 51 times, 1 visits today)
Category: