INGREDIENTE
- Albuș de ou 6 bucăți,
- Zahăr tos 6 linguri,
- Făină albă de grâu 6 linguri,
- Praf de copt cu șofran ½ plic,
- Oțet de mere cu miere 1 lingură,
- Sare iodată 2 g,
- Pudră de roșcove 3 linguri,
- Fructe de pădure congelate cca. 150 g.
MOD DE PREPARARE:
- Albușurile, atenție!!!, să fie la temperatura camerei se bat energic cu un praf de sare și o lingură de oțet aromatizat. După ce s-au albit și umflat se adaugă zahărul și se amestecă rapid până se obține o spumă lucioasă.
- Se adaugă făina, pudra de roșcove și praful de copt cernut, apoi se amestecă ușor până ce se înglobează în amestecul de albuș.
- Într-o tavă tapetată se toarnă compoziția din albușuri, apoi se presară deasupra fructele de pădure congelate.
- Checul se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 20 de minute la 200 grade. După ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr.
- Spor și poftă bună!
(Visited 119 times, 1 visits today)