INGREDIENTE
Pentru blat:
- biscuți populari cca. 400 g,
- unt 150 g,
Pentru cremă:
- mascarpone Delaco 2 cutii, cca. 500 g,
- brânză de vaci 500 g,
- zahăr pudră după gust cca 100 g,
- gălbenuș de ou 2 bucăți,
- gelatină 2 linguri,
- apă rece 200 ml,
Pentru toping și decor:
- Căpșuni 500 g,
- Zahăr tos 3-4 linguri,
- Gelatină 3 linguri.
MOD DE PREPARARE:
- Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 60 de minute.
- Între timp se amestecă brânza mascarpone, branza de vaci, zahărul pudră și gălbenușurile până se obține o cremă spumoasă. Între timp gelatina se pune în apă rece, cca. 10 minute, apoi se încălzește până ce se diluează și se adaugă la crema de brânză, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele. Crema obținută se dă la rece ptr cca. 60 de minute.
- Pasul următor, se curăță căpșunile, se taie în două, și se așează de jur împrejurul formei cu blatul de biscuți. Apoi se toarnă crema de brânză răcită și se dă din nou la rece.
- Între timp se prepară toppingul de căpșuni. Cca. 200 g se pun la fiert cu 3-4 linguri de zahăr, 200 ml apă rece, după ce s-a obținut un sirop mai gros, se strecoară în alt vas, în care se adaugă gelatina hidratată, amestecându-se energic până se încorporează toate ingredientele. După ce sa răcit acest amestec se toarnă peste cheesecake și se lasă la rece cca 4 ore sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună.
- TIPS-URI:
- Folositi brânză de vaci cremoasă;) eu am folosit brânză de vaci, de la țară și a fost un pic astringentă la gust 😉
(Visited 25 times, 1 visits today)