Un mini Cheescake cu fructe de pădure, de urgență 😉 De ce???? Pentru că au rămas câteva fructe de pădure de la Pavlova și se întorcea Zmeul mijlociu din vacanță și nu se putea să nu am ceva bun prin casă! 😉 Așa, preparat ad-hoc, cu ingrediente ce le-am găsit în gospodărie, a ieșit super delicios! Spor și poftă bună!
INGREDIENTE:
- Biscuiți Petit-Beure cca. 200 g,
- Unt 100 g,
- Mascarpone 500 g,
- Zahăr pudră 200 g,
- Gelatină 1 plic,
- Fructe de pădure ( zmeură, mure, afine roșii/negre) cca. 500 g,
- Geltină roșie 1 plic.
MOD DE PREPARARE:
- Biscuții se sfărâmă sau se mărunțesc cu ajutorul robotului. Între timp se topește untul. Într-un vas mare se pun biscuții mărunțiți, untul topit, amestecându-se până ce se obține un aluat nisipos. Blatul de biscuiți se pune într-o tavă cu pereții detașabili, se presează bine cu fundul unui pahar, apoi se dă la rece ptr cca. 60 de minute.
- Între timp se amestecă brânza mascarpone cu zahărul pudră până se obține o cremă spumoasă. Între timp gelatina se pune în apă rece, 3 linguri, sau conform indicațiilor de pe ambalaj, cca. 10 minute, apoi se încălzește până ce se diluează și se adaugă la crema de brânză, amestecându-se ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
- Se scoate blatul de biscuit se toarnă jumătate din crema de brânză, se presară cca. 250 g de fructe de pădure, se toarnă cealaltă jumătate de cremă și se dă la rece pentru cca. 60 de minute.
- Între timp se prepară topping-ul. Într-un ibric se pun 250 ml apă rece, conținutul plicului de gelatină roșie, 3 linguri de zahăr și se pune la fiert la foc mediu amestecându-se continuu, cca. 10 min, apoi se adaugă fructele de pădure rămase, se amestecă ușor cât să se înglobeze, apoi se repartizează în mod uniform peste cheesecake-ul răcorit și se lasă la rece cca 4 ore sau mai bine până a doua zi.
- Spor și poftă bună.
(Visited 130 times, 1 visits today)
Category: