O rețetă tare bună am găsit la Monica Horoiu, cu al său minunat blog http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/, gazda lunii ianuarie în frumoasa provocare Weekend cu spor, inițiată de Ștefania Anastasiu, sau mai http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/2013/12/weekend-cu-spor.html ;).
Mulțumesc pentru idee Monica.
INGREDIENTE:
- Chefal 1 bucată,
- Praz 1 bucată,
- Vin alb 200 ml,
- Ulei aromatizat cu oregano 2 linguri,
- Ciuperci 1 conservă sau cca. 200 g proaspete,
- Roșii conservate cca. 100 g sau 200 g proaspete,
- Ardei gras sau iute 1 bucată,
- Sare de mare,
- Piper proaspăt măcinat,
- Rozmarin,
- Salvie.
MOD DE PREPARARE:
- Peștele se curăță de solzi și intestine, se spală în multă apă rece, apoi se tamponează cu un prosop, se sărează și se lasă la rece cca. 10 minute.
- Între timp se curăță prazul, se taie în fâșii de cca. 6-8 cm lungime, se așează într-un vas termorezistent, se stropește cu uleiul aromatizat, vinul alb și se dă la cuptor pentru cca. 10 minute, la foc mic.
- După cele 10 minute, se scoate vasul din cuptor, se adaugă un strat de ciuperci, apoi peștele condimentat în prealabil.
-
Peste chefal, se așeză un strat de roșii, și feliile de ardei gras/iute, pentru un gust mai aromatizat. - Acoperim vasul și dăm din nou la cuptor pentru cca. 30 minute.
- După acest timp, scoatem capacul și mai lăsăm încă cca. 10 minute la cuptor pentru a se rumeni.
- Poftă bună!
(Visited 187 times, 1 visits today)
Category: