Chilli con carne este o mancare traditionala mexicana foarte apreciata de Zmeisori! De data asta am vrut sa o imprietenesc cu greci 😀 :))) Recunosc ca folosesc fasolea gata fiarta, din conserva, asa scad din timpul de preparare.
INGREDIENTE:
- carne tocata mixta (porc si vita) 600 g,
- ceapa galbena 1 bucata,
- usturoi 1 capatana,
- ulei de floarea soarelui 50 ml,
- ulei cu aroma de chilli 25 ml (sau dupa gust!)
- fasole rosie 2 conserve,
- piper iute 1 bucata,
- sare iodata,
- praf de curry,
- praf de chimen,
- foaie de dafin 1 bucata,
- rosii 4 bucati,
- ardei kapia 1 bucata,
- ciuperci cca. 500 g,
- masline Kalamata cca. 100 g.
MOD DE PREPARARE:
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Apoi se inabusa in ulei, in vasul wok, iar dupa ce s-a inmuiat, se adauga carnea tocata si ardeii (kapia si cel iute) curatat si tocat marunt. Se lasa la prajit, cca. 10 minute pana se rumeneste carnea. Apoi se adauga fasolea, scursa de apa, rosiile tocate marunt, ciupercile, maslinele, se asezoneaza de sare, curry si chimen, si se mai adauga putina apa, cat sa acopere toate ingredientele, lasandu-se la fiert cca. 20 de minute, semiacoperit, la foc mediu.
Se serveste fierbinte cu paine sau lipii mexicane.