- Zilele trecute am achiziționat și pus varza dulce la murat pentru iarna ce vine peste noi cât de curând.
- Ca întotdeauna mai rămâne câte o varză, două pe dinafara butoiului, așa că am rezolvat-o într-un mod elegant și pe gustul Zmeilor!
INGREDIENTE:
- Ciolan de porc proaspăt 1 bucată cca. 600 g,
- Sare de mare 1 lingură,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
- Cimbru 1 lingură,
Pentru varză:
- Varză dulce 2 bucăți cca. 2000 g,
- Cimbru uscat 1 linguriță,
- Boia de ardei dulce 1 lingură,
- Amestec de legume deshidratate Vigita a la Panacris 1 lingură,
- Mărar uscat 1 băț,
- Foaie de dafin 1 bucată,
- Pastă de ardei 2 linguri,
- Pastă de roșii 2 linguri,
- Vin alb demisec cca. 200 ml.
MOD DE PREPARARE:
Ciolanul spălat și curățat, se pune în vasul aparatului de gătit slow, CrockPot, asezonat de sare, piper, boia și cimbru, se lasă la gătit, atenție fără adaos de lichide cca. 30 minute, pe modulul HIGH, apoi se întoarce și se mai lasă încă 30 de minute la gătit.
Între timp se curăță varza și se taie mărunt.
După ce ciolanul s-a semigătit se scoate din vas și se lasă la cald.
În vasul de ceramic se așează un strat de varză, se asezonează cu legumele deshidratate (vegeta, în caz de urgență!) apoi se adaugă ciolanul prefiert, se acoperă cu un nou strat de varză și se adaugă restul ingredientelor: cimbru, mărar, foaia de dafin, paste de ardei și cea de roșii, la final se adaugă vinul alb demise, se sucește, învârtește oala, ca să se înglobeze ingredientele, apoi se pune capacul și se lasă la gătit pe modulul HIGH cca. 60 de minute.
Mâncărica se servește fierbinte cu pâine de casă sau mămăliguță, ardei iute și smântână după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!